Team Psychologie

‘Ik sta even stil en dat is vooruitgang
– onbekend –
Zoë Wijnen

Psychotherapeut

Zoë (°1977) wil een veilige plek bieden waar je kan praten over wat moeilijk bespreekbaar is. Stilstaan bij wat je blokkeert of onderuit haalt. In dialoog gaan om meer inzicht te krijgen in je eigen, soms belemmerende, patronen of emoties.
Als psychotherapeut gaat ze uit van de kracht van ieder individu. Echter kan onze veerkracht door ingrijpende gebeurtenissen of constante druk en spanning flink ondermijnd worden. Hier terug een evenwicht in vinden, is dan de uitdaging. Emoties, denken, gedrag, lichaam, zingeving en sociale omgeving zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Vanuit een integratieve visie gaat ze mee op zoek om een balans te vinden die bij jou past.
Je kan bij haar terecht voor individuele therapie en relatiebegeleiding.
Individuele vragen kunnen zijn:
– Stress- en spanningsklachten
– Angst
– Burn-out
– Eigenwaarde (onzekerheid, perfectionisme, faalangst…)
– Somberheid en depressieve klachten
– zelfmoordgedachten
– Contact en verbinding, eenzaamheid
– Problemen in levensfasen, identiteit
– Verwerking van oude kwetsuren
– Innerlijke conflicten
– Familiale moeilijkheden……
In relatiebegeleiding kunnen thema’s aan bod komen als:
– Doorbreken van patronen
– Gevoel verbinding kwijt te zijn
– Bindings- of verlatingsangst
– Conflicthantering
– Ouderschap
– Herstel van vertrouwen
– Hoe verder na een relatiebreuk…..

Zoë behaalde een master sociale agogiek. Daarnaast vervolledigde zij een 4-jarige integratieve therapie-opleiding ‘postgraduaat psychotherapie interactionele vormgeving’. Ze heeft meer dan 15 jaar werkervaring in psychologische begeleiding van individuen en koppels bij team levens- en gezinsvragen van CAW Antwerpen en eerstelijnspsychologische ondersteuning binnen Kruispunt Mortsel.

Bijkomende opleidingen oa.:

• Suïcidepreventie-Zelfmoordlijn 1813
• ACT: Acceptance and commitment-therapy-ACT academie
• EFT: Emotionally focused koppeltherapie- Leren overleven
• EFT: koppels in hoogoplopend conflict
• Rouwverwerking – educatieve academie
• Oplossingsgerichte gespreksvoering

Zoë is aangesloten bij beroepsvereniging VVTIV

Therapie kan een kort traject zijn. Soms zal het wat meer tijd vragen. Je bent welkom zo lang als nodig. Een individuele sessie kost 65 euro. Een koppelgesprek 70 euro.

Vragen?
📧 zoe@praktijkharmonie.be
📞 0497/25 04 98 

Pschychologe & Psychotherapeute Eva Pockelé
Eva Pockelé

Psycholoog/Psychotherapeut

Iedereen maakt in het leven weleens moeilijke periodes mee. Als je het gevoel hebt er niet meer zelf uit te raken, kan je altijd de stap zetten naar een psychotherapeut. In de therapieruimte kan je op jouw tempo je verhaal doen. Praten met een psychotherapeut kan mogelijk inzichten en oplossingen brengen.

Eva Pockelé is psychologe en systeemtherapeute. In een open gesprek kan je vertellen wat je dwarszit, en wat voor jou belangrijk is. Er wordt stilgestaan bij je verleden, huidige leven en omgeving. Eva gaat samen met jou op zoek naar de juiste weg, zodat je terug veerkrachtig in het leven kan staan.

Volwassenen en adolescenten kunnen bij Eva terecht voor individuele therapie. Ze is woensdag tussen 8u en 14u aanwezig in de praktijk.
Een sessie duurt 45 minuten en kost 65 EUR voor een persoon of 70 EUR indien een naaste deelneemt. Je ziekenfonds betaalt hier mogelijk een gedeelte van terug.

Vragen?
📧 eva@praktijkharmonie.be
📞 0032 (0)477 649366

Eva’s opleidingen & beroepsverenigingen

  • Master in de psychologie – K.U.Leuven (afgestudeerd in 2002)
  • Therapie-opleiding: Systeempsychotherapie – Instituut voor Psychotherapeutische Relatie en Reflectie (2013-2017)
  • Summer course: “Introduction to Cognitive behavioural therapy” (Middlesex University, London – UK) – 2015
  • Webinar “Self-Compassion in Psychotherapy” door Drs. Kristin Neff, Chris Germer & Marta Alonso – 17-20 augustus 2020
  • Vrijwillige therapeut bij Therapeuten voor Jongeren (TEJO) in Antwerpen (2014-2016)
  • Lid van de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS) sinds 2016
  • Inschrijvingsnummer psychologencommissie: 772115771 (lid sinds 2016)
Eva studeerde arbeids- en organisatiepsychologie aan de K.U.Leuven en was toen o.a. gepassioneerd door motivatiepsychologie, dierpsychologie en systeem- en communicatietherapie. Eva werkte een aantal jaren in Human Resources en is momenteel beleidsadviseur geestelijke gezondheid.

Eva volgde een opleiding systeempsychotherapie. Een systeemtherapeut bekijkt de cliënt vanuit een breed perspectief: de cliënt is geen eiland maar maakt deel uit van verschillende groepen (= systemen). Er wordt dus gekeken naar gezins-, culturele, maatschappelijke,… invloeden naast de unieke persoonlijke eigenschappen en levensgeschiedenis. Naast haar basisopleiding in systeemtherapie volgde Eva ook een introductie-cursus in cognitieve gedragstherapie, zodat ze hieruit ook kan putten in haar aanbod naar cliënten.

Eva maakt sinds het prille begin in 2016 deel uit van Praktijk Harmonie. Eva geeft therapie aan volwassenen en adolescenten. Ze heeft een niet-directieve, empathische stijl en ziet de cliënt als de expert van zichzelf. De cliënt bepaalt het tempo en brengt aan wat voor hem/haar belangrijk is. Therapie is een dialoog waarbij je samen tot inzichten of betekenis kan komen. De therapeut is een reisgezel in het therapieproces die je als objectieve gesprekspartner zaken kan tonen die je zelf misschien niet (meer) ziet.
Je kan met alle emotionele en levensproblemen bij Eva terecht. Eva heeft bijzondere aandacht voor hechtings- en relationele thema’s. Ze is fan van de zelfcompassie-theorie van Kirstin Neff en de boeken rond kwetsbaarheid en schaamte van Brené Brown. Ze vindt het fijn cliënten hun eigen waarde te laten ontdekken en goed voor zichzelf te leren zorgen.  Oog hebben voor de specifieke eigenheid en achtergrond van de cliënt vindt ze belangrijk. In haar therapieruimte probeert ze een warme sfeer te creëren waarin de cliënt zich veilig voelt.
Eva geeft therapie in het Nederlands en het Engels en biedt naast fysieke sessies in de praktijk ook online sessies aan.
Als de cliënt hierin interesse heeft kan er gewerkt worden met vragenlijsten via het systeem QIT online. Hierdoor krijgen cliënt en therapeut beter zicht op de klachten en de vooruitgang in therapie.
Veerle Luyts Beeldend Therapeut
Veerle Luyts

Beeldend therapeut
Therapeut Interactionele Vormgeving i.o.

Angsten die de overhand nemen? Onzeker over wie je bent en wat je wil? Overvalt eenzaamheid jou? Worstel je met boosheid? Een verleden dat je blijft achtervolgen? Nood aan creativiteit en expressie? Op zoek naar mildheid en rust?

Zijn dit vragen die jij je stelt? Dan nodig ik jou graag uit in praktijk Harmonie!

Tijdens eerste gesprekken maken we kennis met elkaar en is er ruimte voor jouw verhaal en beleving. Om daarna jouw vragen en zorgen te verkennen en te bevatten. Deze zoektocht doe ik op een (creatieve) werkwijze die bij jou past.

Wat houdt een creatieve werkwijze in? Tijdens therapeutische sessies ga je met beeldende materialen (potloden, verf, klei, …) aan de slag. Ik geef zowel beeldende opdrachten als de mogelijkheid tot vrije expressie. Daarnaast bied ik mindfulness – en bewegingsoefeningen aan. Een creatieve of non-verbale manier van werken heeft als troef dat je (weer) op een veilige manier contact kunt maken met jouw gevoelens, gedachtes, lichamelijke sensaties en verlangens en bijgevolg de persoon kunt zijn die je wil zijn!

Vind je van jezelf dat je niet creatief bent? Dan hoef je niet kunstzinnig aan de slag te gaan. Ik bied ook gesprekstherapie aan. In gesprekken zet ik voornamelijk in op: psycho-educatie rond emoties en psychische klachten, bewustwording van behoeftes en zoeken naar zingeving en identiteit.

Adolescenten en (jong)volwassenen worden warm onthaald door Veerle!  Ze is aanwezig op woensdagavond. Een individuele sessie bedraagt 60 euro.

Maak een afspraak:
📧 veerle@praktijkharmonie.be
📞 0032 (0) 471 613594.

Veerle’s specialisaties
Beeldende therapie, cultuursensitief werken, omgaan met hoogsensitiviteit, identiteitsvragen en traumaverwerking

Veerle’s opleidingen en beroepsverenigingen

  • Bachelor Sociaal Cultureel Werk (2006 – 2009)
  • Bachelor Orthopedagogie (2009 – 2012)
  • Bachelor na bachelor Beeldende therapie (2009 – 2013)
  • Postgraduaat interculturele hulpverlening (2016 – 2017)
  • Jaaropleiding systemisch werken met gezinnen (2018 – 2019)
  • Vierjarige therapeutenopleiding in de interactionele vormgeving (2021 tot op heden)
  • lid van VVTIV (Vlaamse Vereniging voor therapeuten in de Interactionele Vormgeving)
Veerle’s werkervaring
  • Maatschappelijk werker bij Liberale mutualiteit (2021 tot op heden)
  • Psychotherapeut/ maatschappelijk werker bij Centrum geestelijke gezondheidzorg Andante (2017 – 2021)
  • Psychotherapeut bij TEJO Antwerpen (2014 – 2018)
  • Woon – en activiteitenbegeleider beschut wonen MIN (2013 – 2017)
Overige informatie
Geen wachtlijst
Terugbetaling mogelijk bij CM en de Voorzorg
Verzekering beroepsaansprakelijkheid bij Amma
Femke Jansma

Relatietherapeut
Seksuoloog / Women’s health coach

Tijdens Femke’s opleiding psychologie in Nederland raakte ze gefascineerd door het feit dat een aantal belangrijke gezondheidsthema’s, zoals menstruatie en seksualiteit, zowel in de samenleving als in de medische wereld vaak worden ervaren als ongemakkelijk en taboe. Dit is jammer, want wanneer men problemen ervaart in deze gebieden kan dat een grote impact hebben op de kwaliteit van leven. Femke besloot hier iets mee te doen, en toen zij hoorde van het bestaan van de Master in de seksuologie aan de KU Leuven was de keuze snel gemaakt.

Gaandeweg heeft Femke een passie ontwikkeld voor het op een niet-oordelende en veilige manier bespreekbaar maken en aanpakken van seksuele, relationele en menstruele problemen. Bij haar kunnen jongeren, volwassenen en koppels met zorgen of problemen rondom relaties en seksualiteit terecht voor informatie, therapie en psychologische ondersteuning.

Als onderdeel van haar interesse en ontwikkelende specialisatie in women’s health coaching besteedt Femke daarnaast aandacht aan symptomen en zorgen die kunnen ontstaan rondom het functioneren van het vrouwelijke reproductieve systeem. Door het taboe rondom menstruatie, en het helaas veelvoorkomende idee dat pijn en ongemak er nu eenmaal bij horen, kan het soms best lastig zijn om te weten waar of wanneer je hulp moet zoeken voor menstruatieklachten. Naast seksuologische en psychologische therapie biedt Femke ook begeleiding en ondersteuning bij het vinden van oplossingen voor (pre)menstruele klachten.

Bij Femke kan je terecht voor:

Seksuologie

• Pijn bij het vrijen
• Zorgen rondom verlangen of libido
• Geen zin in seks
• Problemen met fysieke of emotionele opwinding
• Erectieproblemen
• Vaginisme
• Problemen met klaarkomen
• Seksuele schaamte of verlegenheid
• Zorgen of twijfel over seksuele voorkeuren of identiteit
• Zorgen of twijfel over gender identiteit
• … 

Relatietherapie

• Verschil in verlangen
• Moeite met het oplossen van conflict
• Angst voor conflicten
• Communicatieproblemen
• Problemen met intimiteit
• Onevenwicht in de relatie
• Moeilijkheden na vreemdgaan
• …

Women’s health coaching

• Stress en burn-out klachten
• Depressieve klachten
• Laag zelfbeeld
• Weinig zelfvertrouwen
• Menstruatieklachten
• Menstruele schaamte
• Premenstruele symptomen
• …

Hoe ziet een consult eruit?

We vertrekken vanuit het idee dat het lichaam en de geest nauw met elkaar verbonden zijn. Psychologische of emotionele stress kan invloed uitoefenen op hoe het lichaam functioneert, en andersom kunnen fysieke problemen impact hebben op het psychologische welzijn. Om deze reden zal Femke niet enkel naar fysieke of enkel naar psychologische klachten vragen. Zij houdt rekening met het geheel van verschillende aspecten die in uw leven een rol kunnen spelen.

Je kan bij Femke terecht in Praktijk Harmonie op dinsdagen en donderdagen. Bij een eerste ontmoeting vind er een intake gesprek plaats waarbij we uw zorgen bespreken en het probleem in kaart brengen. In dit gesprek bespreken we ook de vervolgstappen. Deze kunnen bijvoorbeeld bestaan uit oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan, of een doorverwijzing voor verder medisch onderzoek.

Een individuele sessie duurt 50 minuten (€70).
Een sessie voor koppels duurt 75 minuten (€105) tot 90 minuten(€126).

Het is belangrijk om te weten dat we enkel een gesprek zullen voeren. Er zal geen lichamelijk onderzoek plaatsvinden.

Vragen?
📧 femke@praktijkharmonie.be
📞 +32 (0) 456 65 87 06